Välkommen till Sagokalendern

Sagokalendern är en adventskalender i  24 avsnitt för dig som är trött på Lego Starwars och Hello Kitty-julkalendrar. Och för dig som tycker det är betungande att slå in 24, 48 eller 72 paket med massa krafs som tenderar att svämma över därhemma. Och för dig som vill fylla din presentkalender med en spännande julsaga med veckovisa skattjakter. 

SNABB LEVERANS VIA MAIL SAMMA DAG DU BESTÄLLER. 🙂

Du kan välja mellan sju olika sagokalendrar. Två av dem riktar sig till lite mindre barn där ”Resan till Glömskans land” är för de allra yngsta och ”Jakten på den förtrollade staven” fungerar för såväl mindre som lite äldre barn. ”Den magiska kameran” och resterande sagokalendrar efter den är alla del av samma följetong om tvillingarna Axel och Sofia, men varje del är fristående så det går bra att börja var du vill i följetongen.

Så här beställer du våra kalendrar >>

Sagokalender: Resan till Glömskans land

Oliver och Agnes letar i snön efter något de glömt bort. Blåa fotspår leder dem till en stjärna som fastnat i en tall. Det är porten till Glömskans land där alla minnen finns begravda. Vad är det som Oliver och Agnes glömt bort och varför är det farligt att viska?

resan-till-glomskans-landSagokalendern “Resan till Glömskans land” finns att köpa för 80 kronor. Julkalendern vänder sig till lite mindre barn mellan 4-6 år. Den spännande julsagan består av 24 kortare avsnitt med invävda ledtrådar och veckovisa skattjakter inklusive förslag på skatter.
Läs första kapitlet>>
Vill du beställa kalendern? >>

Sagokalender: Jakten på den förtrollade staven

Malte är på utflykt i skogen när han upptäcker ett hål i himlen. På marken hittar han små fotspår i snön. Fotspåren tillhör Dino, en pytteliten dinosaurie med gympaskor, som ramlat ner genom hålet tillsammans med Elvira Leonora Dagmarsdotter. Det är Elviras födelsedag idag och för att kunna ta sig hem behöver hon hitta den förtrollade staven som ligger gömd i skogen. Malte och Dino hjälper henne leta och frågar tripptrappträdet och blommonträdet om hjälp. Nånstans i skogen finns en osynlig trollkarl som också vill ha den förtrollade staven.

Jakten på den förtrollade stavenSagokalendern ”Jakten på den förtrollade staven” riktar sig till barn från 4 år upp till 9-10 år. Den kostar 100 kronor och innehåller skattjakter med förslag på presenter (3 st plus en valfri på julafton) att inhandla fasta dagar.

Läs första kapitlet >>
Vill du beställa kalendern? >>

Sagokalender: Den magiska kameran

Axel och Sofia hittar en lucka i golvet i sin farfars gamla sommarstuga. Där ligger ett hundra år gammalt testamente från en man som blev besatt av ett mysterium. Testamentet leder till ett annorlunda arv. Ett arv som spelar stor roll i lösningen till det gamla mysteriet. Men det är fler än Axel och Sofia som vill åt det som legat gömt i flera hundra år.

Sagokalendern “Den magiska kameran” är den första i serien om Axel och Sofia. Den kostar 100 kronor och vänder sig till barn 6-12 år. Den kostar 100 kronor och innehåller skattjakter med förslag på presenter (3 st plus en valfri på julafton) att inhandla fasta dagar.
Läs första kapitlet>>
Vill du beställa kalendern? >>

Sagokalender: Mysteriet med den gråtande statyn

En dag upptäcker Axel och Sofia en mystisk bil utanför fönstret med registreringsnummer DFE 259. Bilen verkar sakna ägare och plötsligt är siffror och bokstäver omkastade. Samma dag ramlar en pytteliten lapp ut från fodralet till den magiska kameran. Någon behöver deras hjälp och det är bråttom. Äventyret leder Axel och Sofia till en klippa vid havet där en staty av en kvinna står och gråter riktiga tårar. 

Sagokalendern “Mysteriet med den gråtande statyn” är en fristående fortsättning på “Den magiska kameran”. Riktar sig till barn mellan 7-13 år,  kostar 100 kronor och innehåller skattjakter med förslag på presenter (3 st plus en valfri på julafton) att inhandla fasta dagar.
Läs första kapitlet>>
Vill du beställa kalendern? >>

Sagokalender: Faraos ring

Sofia och Axel säljer jultidningar i kvarteret när de noterar att det plötsligt lyser i ett fönster i det öde huset i slutet av deras gata. De går dit och möter en märklig dam som vill köpa allt i hela katalogen. På övervåningen hittar Sofia en smutsig ring med ett konstigt mönster. Hon provar ringen som börjar lysa av sig själv i mörkret när hon ska sova. Var kommer ringen ifrån och vad gör den gamla damen i ett tomt hus där ingen bott på väldigt länge?

faraos ringSagokalendern ”Faraos ring” är en fristående fortsättning på ”Den magiska kameran”. Sagan riktar sig till barn mellan 8-13 år, kostar 100 kronor och innehåller skattjakter med förslag på presenter (3 st plus en valfri på julafton) att inhandla på fasta dagar.
Läs första kapitlet>>
Vill du beställa kalendern? >>

Sagokalender: Persepone och draken

Persepone står vid Nilens strand och blickar ut över floden. Där på andra sidan ligger Faraos palats, den mäktigaste platsen i hela Egypten. Marken sägs vara helig och förbjuden att bestiga för vanliga människor. Men Persepone är ingen vanlig människa. Natten hon föddes vaknade den stora draken som sovit djupt under sanddynorna i flera hundra år. Persepone tvekar en stund innan hon sticker ner sin bara fot i vattnet. Det kunde väl inte vara så farligt att bara korsa floden och sen gå tillbaka igen? 

persepone_och_drakenSagokalendern ”Persepone och draken” är del 4 av ”Den magiska kameran”. Sagan riktar sig till barn mellan 8-13 år, kostar 100 kronor och innehåller skattjakter med förslag på presenter (3 st plus en valfri på julafton) att inhandla på fasta dagar.
Läs första kapitlet >>
Vill du beställa kalendern? >>

Sagokalender: Stenen från rymden

En natt när fullmånen lyser som starkast passerar en meteorstorm jorden och skapar mängder av stjärnfall. Samma natt slocknar plötsligt en av stjärnorna i stjärnbilden Karlavagnen och en meteorit tar sig igenom jordens atmosfär och slår ner precis framför de tre största pyramiderna i Egypten. Nedslaget får pyramiderna att börja lysa av sig själva och blottar en underjordisk gång som leder till en grotta med 5000 år gamla inskriptioner på porten. Hemma hos Axel och Sofia börjar en sten plötsligt att lysa i samma färg som pyramiderna. På stenens undersida hittar de en uråldrig inskription.

Sagokalendern ”Stenen från rymden” är en fristående fortsättning på ”Den magiska kameran”. Sagan riktar sig till barn 8-13 år, kostar 100 kronor med skattjakter och förslag på presenter (3 st plus en valfri på julafton) att inhandla på fasta dagar.
Läs första kapitlet >>
Vill du beställa kalendern? >>

Så här beställer du sagokalendern

Skicka ett mail till anna@storytella.se. Meddela i mailet vilken av kalendrarna du vill köpa. Efter inbetalning mailar vi sagokalendern till dig att skriva ut. Om du vill, kan vi skicka kalendern i wordformat så att du kan anpassa namn (till dina egna barns namn), presenter och gömställen.

Vi tar Swish och inbetalningar via Swift och IBAN från utlandet. Uppgifter om betalning får du i svarsmailet från oss.

SNABB LEVERANS VIA MAIL SAMMA DAG DU BESTÄLLER. 🙂

När du fått hem sagokalendern

Nu är du bara några få steg från att börja berätta den.

  1. Klipp isär de 24 avsnitten, vik ihop och skriv numret utanpå.
  2. Linda eventuellt in avsnitten i julsnöre.
  3. Häng avsnitten på valfritt ställe. T ex i en liten träjulgran, på ett snöre eller i en tygkalender med fickor.
  4. Slå in och göm presenterna innan luckan öppnas.

Hur fungerar det med skattjakterna?

Här ser du ett exempel på en roadmap till skattjakterna. Du som vuxen får en instruktion. Om det t ex står ”Göm nära en dammsugare” i roadmappen så står det: ”Leta på en plats som älskar damm” inne i sagokalendern på det datumet.

Roadmap till Resan till Glömskans land

Vad säger våra kunder?

”Vi fullkomligt älskade sagokalendern förra året och barnen har frågat flera gånger under hösten om de inte kan få sagokalender i år igen. Det får de jättegärna eftersom vi vuxna också uppskattar den och jag vill därför beställa Mysteriet med den gråtande statyn.”
Sandra

“Jag och barnen tyckte förra årets var väldigt bra så det ska bli kul att läsa årets. Det blev verkligen en mysig rutin varje dag, att sitta tillsammans och läsa. Och väldigt mycket trevligare än att hålla på med små krimskramsgrejer i paket…”
Jessica

”Jag skulle vilja köpa sagokalendern Persepone och draken, 4:e året med de här berättelserna och barnen ser fram emot det varje år. 😊”
Maria

”Vilken spännande berättelse! Hoppas du har en ny saga om ett år?!”
Birgitta

Inspiration

Det finns hundratals sätt att paketera din sagokalender på. Här ser du några exempel.

Familjen Almebys kalender

2 reaktioner på ”Välkommen till Sagokalendern

Lämna en kommentar