Den magiska kameran

Axel och Sofia hittar en lucka i golvet i sin farfars gamla sommarstuga. Där ligger ett hundra år gammalt testamente från en man som blev besatt av ett mysterium. Testamentet leder till ett annorlunda arv. Ett arv som spelar stor roll i lösningen till det gamla mysteriet. Men det är fler än Axel och Sofia som vill åt det som legat gömt i flera hundra år.

Alla våra sagokalendrar >>

Kapitel 1Den magiska kameran.png

Det var i farfars sommarstuga som allting började. Stugan hade stått tom sedan han dött fem år tidigare och ingen hade varit där sedan dess. De två rummen i den lilla stugan var täckta av damm och den röda tygsoffan och det svarta lilla bordet såg ut att ha blivit insvepta i en tunn grå filt. Det luktade unket, instängt och gammalt. Idag var familjen Nildalen där för att städa ur den inför en försäljning.

Tvillingarna Axel och Sofia hoppade i sängarna i det lilla sovrummet. ”Jag har en idé”, sa Sofia upprymt, ”vi bygger en koja härinne av alla filtar och kuddar!”. ”Ja, det gör vi!”, ropade Axel mitt i ett högt hopp innan han landade på golvet. ”Vi kanske ska börja med att flytta runt sängarna lite” sa Sofia och pekade på sängen som stod längs med den bortre väggen. ”Kom och hjälp mig då, Axel!”.

De ställde sig bakom sängen och lutade sig mot den.
Ingenting hände.
”Det känns som sängen sitter fast i golvet” sa Sofia. ”Ja eller som att den fastnat i något på golvet” sa Axel och tittade ner under sängen. Därunder var det alldeles mörkt och det gick inte att se något överhuvudtaget. ”Okej” sa Sofia, ”Nu tar vi i så det ryker!”. De tog sats från dörröppningen och sprang fram mot sängen och tryckte på. Med ett brak flyttade sig sängen och omslöt dem i ett moln av damm.

De tittade ner på golvet där sängen hade stått. Träplankorna var mycket mörkare här än i resten av rummet. Men det som fångade deras uppmärksamhet var inte de mörka träplankorna utan den stora luckan i golvet.

Så här beställer du

Sagokalendern “Den magiska kameran” är den första i serien om tvillingarna Axel och Sofia. Den kostar 100 kronor och vänder sig till barn mellan 7-12 år. De 24 avsnitten är längre än kalendern för mindre barn. Den innehåller ledtrådar och veckovisa skattjakter. Du får även med ett förslag på skatter att köpa in till kalendern.

Skicka ett mail till anna@storytella.se och meddela vilken av våra kalendrar du vill beställa. I svaret från oss får du info om betalning. Vi tar swish. Kalendern mailar vi till dig i wordformat så du kan skriva ut den själv utan att behöva hämta ut den någonstans.

Andra sagokalendrar du också kan välja

Mysteriet med den gråtande statyn

Faraos ring

Persepone och draken

Stenen från rymden

Resan till Glömskans land

Jakten på den förtrollade staven

 

Annonser