Mysteriet med den gråtande statyn

En dag upptäcker Axel och Sofia en mystisk bil utanför fönstret med registreringsnummer DFE 259. Bilen verkar sakna ägare och plötsligt är siffror och bokstäver omkastade. Samma dag ramlar en pytteliten lapp ut från fodralet till den magiska kameran. Någon behöver deras hjälp och det är bråttom. Äventyret leder Axel och Sofia till en klippa vid havet där en staty av en kvinna står och gråter riktiga tårar. 

Alla sagokalendrar >>

Kapitel 1mysteriet-med-den-gratande-statyn

En dag i slutet av september stod det plötsligt en bil parkerad mitt framför infarten till tvillingarna Axel och Sofias hus. Axel la märke till bilen direkt när han kom in i köket för att äta frukost.

Om det varit så att gatan varit helt full av andra parkerade bilar så hade det kanske inte varit så märkligt att någon klämt sig in och ställt sig precis här, men nu var gatan helt tom. Det var bara några gyllengula höstlov som täckte delar av asfalten på Storgatan den här dagen.

Axel kände hur ilskan bubblade upp inom honom. Vad är det för sätt att ställa sig här och blockera så vi inte kommer ut eller in med bilen?

Bilen var mörkblå och såg ut som en gammal Volvo, fast ändå inte. Vad var det för märke på den egentligen?

Axel gick och hämtade en kikare för att kunna studera bilen lite bättre.

Antingen var det någon som inte borde fått körkort som ”råkat” ställa bilen precis här eller så hade någon ställt bilen precis här för att det skulle märkas…

Axel rös till av tanken. Senast det hände något mystiskt var när de hittade den där magiska kameran på landstället för nåt år sen.

Kameran, som kunde ta kort på platser förr i tiden på de datum man önskade, hade Sofia hängt på sin bokhylla i sitt rum. Den verkade inte funka längre. De hade försökt sätta i en ny filmrulle men den fastnade liksom inte. Det var som om kameran tryckte bort rullen och inte ville att filmen skulle sitta där. Så nu var kameran mest utsmyckning i Sofias rum. Den kändes som en cool kontrast till den nya datorn, iPaden och den stora affischen över One Direction ovanför sängen.

Axel stirrade ut genom fönstret på den där mörkblåa bilen igen. Pappa och mamma skulle verkligen inte bli glada om den stod kvar här när de kom hem.

Så här beställer du

“Mysteriet med den gråtande statyn” är en fristående fortsättning på “Den magiska kameran” nedan och riktar sig till barn mellan 8-13 år. Den kostar 100 kr och innehåller skattjakter med förslag på presenter (3 st plus en valfri på julafton) att inhandla fasta dagar.

Skicka ett mail till anna@storytella.se och meddela vilken av våra kalendrar du vill beställa. I svaret från oss får du info om betalning. Vi tar swish. Kalendern mailar vi till dig i wordformat så du kan skriva ut den själv utan att behöva hämta ut den någonstans.

Andra sagokalendrar du också kan välja

Den magiska kameran

Faraos ring

Persepone och draken

Stenen från rymden

Resan till Glömskans land

Jakten på den förtrollade staven

Annonser